Teràpia

“Tenga paciencia con todo lo que no está resuelto en su corazón e intente amar las preguntas mismas. No busque ahora las respuestas, que no se le pueden dar porque usted no podría vivirlas. Viva ahora las preguntas.”

R. M. Rilke, Cartas a un joven poeta

La teràpia,
per a qui?

Teràpia
Individual

Normalment arriben a mi persones…

  • Amb crisis vitals i conflictes interns forts, amb dificultat per reconèixer i acceptar les pròpies emocions.

  • Que se senten desmotivades, perdudes, estancades, insatisfetes, amb pors, ansietat i bloquejos que els impedeixen prendre decisions i veure-hi clar. 

  • Amb dificultats per confiar i valorar-se a si mateixes, pressionades per nivells fort d’autoexigencia i amb una tolerància molt baixa a la frustració.

Formats del
meu treball

Individual

  • El format individual es desenvolupa a través d’un procés terapèutic, on es va desplegant sessió a sessió el món intern de la persona. La meva principal feina en aquest cas és procurar un espai de seguretat i confiança perquè la persona pugui anar obrint-se des de lo més profund. D’aquesta manera la relació terapèutica esdevé una relació sanadora, a través de la validació i la sintonia que si dóna. La persona es dóna permís per sentir, viure, i experimentar-se més plenament. Mica en mica, va posant consciència a aspectes negats, que ara podrà acollir i acceptar. I allò que un dia va ser danyat en el si d’una relació ara es sana en el context d’una relació.

El grup
terapèutic

  • El grup terapèutic és un espai d’experimentació únic per portar un pas més enllà un procés personal i veure’s reflectit a través del contacte amb les altres persones. En aquest context treballem el més essencial de la condició humana: la interrelació. Aprenem com és la nostra manera de vincular-nos, de gestionar els límits, de formular demandes, expressant-nos i deixant-nos ser perquè es doni un contacte profund amb els altres en un espai segur i cuidat.

Teràpia de
parella

Molt útil i recomanable per a parelles…
  • Amb conflictes i dificultats en la relació, que no saben posar límits, detectar què necessiten i comunicar-se de manera saludable.

  • Que estan estancades amb dinàmiques i patrons nocius que debiliten el vincle i els genera malestar en el seu dia a dia.

  • Que travessen moments de crisi ja sigui per trobar-se en moment de criança o per necessitats relacionals més enllà de la parella, o simplement estancament de la relació.

Formats del
meu treball

Parelles
i vincles afectius

  • En l’acompanyament a parelles incorporo la mirada sistèmica que em permet observar les pautes que es donen en la interacció dinàmica dels vincles. L’objectiu és millorar aspectes de l’escolta i el respecte mutu, la comunicació directa, l’assumpció de responsabilitats, a través del diàleg i exercicis pràctics per al dia a dia.

Facilitació
de grups

Els grups que acompanyo normalment són…

  • Grups i equips de treball que valoren invertir en cures de manera preventiva, a través de dinàmiques de grup i processos participatius.

  • Organitzacions que volen aplicar la mirada restaurativa i feminista en la seva manera de relacionar-se i gestionar el poder.

  • Col·lectius i organitzacions provinents de moviments socials i cooperatius amb conflictes relacionals o divergències internes.

Formats del
meu treball

Facilitació
de grups

  • Procuro processos de canvi i transformació en grups i organitzacions integrant la perspectiva sistèmica a la base del treball i actitud gestàltica. Les situacions de conflicte es viuen com a oportunitats per generar més consciència dins del grup i per identificar-ne les disfuncions i les potencialitats. Aposto per les eines de la comunicació directa i experiencial i aprofito el poder transformador de l’espai grupal i les ressonàncies que s’hi donen.

  • En la intervenció en col·lectius incorporo la perspectiva feminista interseccional i la mirada de la justícia restaurativa. Sent conscient dels diferent eixos d’opressió que es donen a les comunitats i espai col·lectiu, alhora que diferenciant entre conflictes i agressions.
 
  • En aquest format col·laboro amb l’Anna Ferrer, fundadora endins.org companya de camí i aventures terapèutiques.

A vegades, el primer pas 

és fer un clic

Sessions presencials o online

La teràpia
Gestalt

La teràpia Gestalt s’emmarca dins les psicologies humanistes oferint una mirada integradora i holistica de la condició humana i els processos psicològics.

Treballa sobre tres pilars fonamentals: la presència, la consciència i la responsabilitat. És una teràpia dialogal, on la qualitat de l’escolta, el compromís i la presència es posen al servei de generar consciència.

Des de la perspectiva gestàltica es posa l’accent a l’actitud i la relació terapèutica, on es desplega l’univers vincular de la persona.

A través del contacte i el permís de viure la pròpia intimitat, es faciliten processos reparadors en les relacions, aprenent a escoltar en profunditat i respectar els diferents ritmes i necessitats.

La transformació en el desenvolupament personal rau en la integració i l’acceptació de les parts negades, així com a fomentar les cures i el suport cap a un mateix.

El benestar passa per ser persones més completes, més genuïnes i viure de manera més autèntica, lliure i amorosa.

Reprocessament
del trauma

  • La metodologia del reprocessament i integració del trauma possibilita un accés a capes més profundes on trobem fixats els nostres patrons de vida emocionals.

  • Accedim de la manera més profunda possible als moments personals en què hem organitzat els nostres patrons de vida emocional que emmagatzemen i encara condicionen com ens percebem i fem servir les nostres vides en el moment actual.

  • Avui dia, a i l’àmbit del trauma emocional, hem integrat una metodologia de treball per accedir i localitzar les càpsules més profundes en què es troben fixats els nostres patrons d’experiència encara carregats de patiment, parts nostres on resideixen dificultats que limiten la nostra vida avui.

  • La presència terapèutica i la sintonia relacional es suman a la perspectiva neurobiològica del trauma emocional, amb les aportacions i la investigació procedent de la neurociència.

Reprocessament amb
brainspotting

  • Brainspotting funciona com una eina neurobiològica per donar suport a la relació terapèutica. Treballa amb el cervell profund i el cos a través de l’accés directe als sistemes autonòmic i límbic en localitzar la posició ocular (brainspot) que connecta amb l’experiència sentida.
  • Brainspotting és un abordatge fisiològic que té profundes conseqüències psicològiques, emocionals i físiques. S’accedeix a l’àrea cerebral que conté l’experiència i s’estimula mantenint la posició dels ulls del client mentre s’enfoca a l’experiència somàtica/sensorial del símptoma o problema que s’està tractant a la teràpia.

“L'eficàcia d’una psicoteràpia resideix en la qualitat de la relació terapèutica, que ha de construir-se a partir de la confiança i la fe en el pacient, en la seva experiència i en els seus processos.”

Gary Yontef, Proceso y diàlogo

Hi ha quelcom que 

vols compartir amb mi?

Sessions presencials o online